Jag heter Marie och jag och min man Patrik bor på en gård i Höllviken,söder om Malmö, som heter Kungs Bäcks Gård.

Därav kennel namnet Golden Kings Stream.

Jag har ända sedan jag var liten, älskat hundar. Jag fick tyvärr aldrig någon egen hund, men jag var flitigt ute och gick och passade många av hundarna som bodde i villa området, där jag växte upp. Jag har med råge tagit igen saknaden efter en egen hund som barn och mår väldigt bra  nu med denna tillvaron. 

Patrik har haft hundar i sitt liv sedan han föddes, då han vuxit upp på en kennel, med både Schäfer och Beagel. 

Jag arbetar som Sjuksköterska 50% och Patrik har sedan 30 år, en VVS firma i kommunen. Vi bedriver uppfödning i liten skala i hem miljö och vi har ca en till två kullar valpar per år. Våra hundar lever med oss inne i vårt hem, men de har även anpassade utrymmen i direkt anslutning till huset. All vår mark är inhängnad och hundarna rör sig fritt med oss när vi är ute.

Vi tar även dagliga promenader, åker till stranden mm. samt tränar ringträning i grupp en gång i veckan. Både våra hundar och vi tycker att det är jätte roligt. Detta gör vi för att hundarna ska vara väl förberedda inför kommande utställningar. 

Jag fick min första Golden retriever, Daisy 1984. Efter henne har vi haft flera golden, men även Irländsk Setter och Cocker spaniel. Det är dock rasen Golden retriever som fångat våra hjärtan och som vi valt att ägna oss åt. 

Vi älskar rasen och det är en fantastisk hund att ha i sitt liv. Den är både vacker att se på och  underbar att leva med. 

Jag har gått SKK.s Uppfödarutbildning, samt även Exteriör utbildning för rasen. Jag är också godkänd uppfödare för Golden retriever klubben och står med som uppfödare på deras hänvisnings lista. Jag försöker att hålla mig uppdaterad vad gäller rasen och jag har även gått kurs i trimning.

Vårt avelsmål är att följa regler och riktlinjer från både SKK och Golden retriever klubben, vad gäller uppfödning, så att vi kan bidra med friska och trevliga individer för rasen. Vi tar vår uppfödning på fullaste allvar, då vi känner att vi som uppfödare, har ett stort ansvar för kommande generationer hundar inom denna fantastiska ras. 

Som valpköpare hos oss är du alltid välkommen att höra av dig om du har frågor. 

Vi träffar potentiella valpköpare före ett valpköp och vi förbehåller oss rätten att välja ut de hem till våra valpar, som vi tycker verkar bäst. 

Är du intresserad av en valp från oss?

Skriv ett mejl och beskriv hur ditt liv ser ut och vad du har att erbjuda en valp. Vi vill gärna veta hur mycket tid du har avsatt för din kommande familjemedlem och om du har något speciellt mål med ditt hundägande. Vi vill gärna också veta var och hur du bor, samt tidigare erfarenheter av hund. 

Om du känner att du har ett hem med mycket kärlek och aktivitet, samt har tänkt igenom ditt beslut att skaffa hund noga, är du hjärtligt välkommen att höra av dig. 🙂

Dela den här sidan